100 очарователни факта за модата и облеклото

02.07.2021 01:28:26

100 очарователни факта за модата и облеклото

Модата е нещо, което хората обичат или мразят.

През вековете различни модни стилове идват и си отиват и много от тях се връщат в нашите магазини за дрехи след няколко години.

Някои хора просто не могат да бъдат притеснени да следват последните тенденции, докато други не могат да се наситят на най-новите стилове.

Независимо дали го обичате или мразите, ще се насладите на тези 100 интересни модни факта.

 1. В Съединените щати всеки човек притежава средно седем чифта сини дънки . Това е един за всеки ден от седмицата!
 2. Мъжете носят къси панталони от десетилетия, но на жените е позволено да ги носят публично едва след Втората световна война. Една от основните причини за това беше, че по време на войната имаше по-малко плат, така че шортите бяха по-рентабилни от панталоните или полите.
 3. На тениската е един от най-популярните продукти на облекло в света, и към два милиарда от тях се продават всяка година.
 4. В исторически план лилавите дрехи се носели само от магистрати, императори и друга аристокрация в Рим, Италия.
 5. Набедреникът е най-старият елемент от облеклото, но вторият по възраст е полата - елемент, който все още е много популярен днес.
 6. Всяка година се продават хиляди модни списания, но първото модно списание е продадено в Германия през 1586 година.
 7. Докато много неща се увеличават, дрехите всъщност намаляват. От 1992 г. цените на дрехите са намалели с 8,5%.
 8. През 1907 г. жена е арестувана на плаж в Бостън за облечен бански от цяла част.
 9. През годините сутиените са преминали през различни стилове, но вече можете да закупите сутиен, който може да се използва и като противогаз.
 10. Що се отнася до сутиените, известният автор Марк Твен (който е написал „Приключенията на Том Сойер“ ) е изобретателят на закопчалката на сутиена.
 11. Рекордът за най-дългата сватбена рокля в света се държи от рокля с дълъг влак 1,85 мили.
 12. Дънките на Levi’s са една от най-популярните марки дънки. Въпреки че може да платите солидна цена за чифт сега, първата двойка се продава за златен прах на стойност 6 долара през 1853 година.
 13. Високите токчета не са нищо ново за света. В 18 -ти век, те са били на мода, дори и за деца.
 14. Истинското име на Ралф Лорън беше Ралф Лифшиц.
 15. Първият проект на Майкъл Корс беше сватбената рокля на собствената му майка. По това време той беше само на 5 години.
 16. „Малката черна рокля“ беше сравнена с колата на Ford, когато се появи за първи път през 1926 г., тъй като беше практична и проста.
 17. Много компании се опитват да бъдат етични и щадящи околната среда, доколкото е възможно, но чантите на Stella McCartney отидоха още една стъпка напред и са направени от царевица.
 18. До началото на 19 -ти век моделите не се използват за демонстриране на дрехи. Вместо това модните компании биха използвали кукли.
 19. Хари Уинстън беше дизайнерът на най-скъпите обувки в света. Червените рубинени чехли, които той проектира, бяха продадени за 3 милиона долара.
 20. Кралица Хуана от Португалия носеше първата пола с обръч, за да скрие факта, че е бременна.
 21. През Средновековието по-бедните хора ще носят ръкавици без пръсти, докато по-богатите носят ръкавици, за да покажат своето богатство.
 22. Не можете да излезете в наши дни, без да видите търговски център, благодарение на древните римляни, които са построили първия.
 23. Известният символ на крокодил Lacoste е създаден през 1933 г. и е първото лого на дизайнера някога.
 24. Има слух, че компанията Louis Vuitton изгаря всички стари акции, за да държи здраво своята изключителност.
 25. Марк Джейкъбс, известен с многото си парфюми, има татуировка Спондж Боб, сред 27 други.
 26. Gucci произвежда чифт дънки, наречени Gucci Genius Jeans. Те продадоха за зашеметяващите 3134 долара.
 27. Малко вероятно човек да бъде свързан със света на модата, Наполеон изобретил копчетата за ръкави, след като войниците му продължили да си бършат носа в дрехите без копчета. Е в!
 28. Doc Martens се предлагат във всички различни цветове и размери, но първата двойка е създадена със стари гуми.
 29. У. Грифит, продуцент на неми филми в Холивуд, смята, че очите на актрисите могат да изглеждат малко по-добре. Той продължи напред и създаде първите фалшиви мигли.
 30. Въпреки че Седмицата на модата в Париж се провежда от известно време, Ню Йоркската седмица на модата дебютира през 1943 г. Американците искаха да започнат да правят вълни в света на модата, вместо да гледат как Франция взема цялата слава.
 31. Първата корица на Анна Уинтур за Vogue беше толкова различна от предишните издания, че редакторите смятаха, че е допуснала грешка.
 32. Моряците от Генуа бяха известни в разговорно наименование „гени“ и носеха памучни панталони, откъдето идва и думата „дънки“.
 33. Думата „gymnos“ означава „гол“ на гръцки, което ни дава думата „фитнес“ или „физкултурен салон“, поради факта, че древните гърци са тренирали голи.
 34. През 50-те години средното американско домакинство харчи 11,5% от доходите си за дрехи. В днешно време американците използват около 3,5% от доходите си за дрехи.
 35. Кралица Виктория беше първият човек, облякъл бяла сватбена рокля. Преди това бялото се използваше като цвят на траур.
 36. Въпреки това китайците все още използват бялото като цвят за траур. На Запад сега той символизира чистотата.
 37. Смята се, че средностатистическата жена ще купи 145 чанти през целия си живот.
 38. Най-често срещаните материали за производство на облекло са лен, памук и полиестер.
 39. Металните игли са сравнително нови, но преди 30 000 години те се правят от животински кости.
 40. Уолтър Хънт, мъж от Америка, е изобретил предпазната игла през 1849 година.
 41. Децата носят същите стилове като възрастните до 1500-те, когато се появяват нови тенденции специално за деца.
 42. В западния свят полите и роклите са запазени предимно за жени, но в други части на света и двата пола ги носят еднакво често.
 43. Много жени имат проблем с прилягането на дрехите на главната улица - това е така, защото те са предназначени за тези между 5'4 и 5'8.
 44. През 200 г. римляните създават различни обувки за левия и десния крак.
 45. Очната линия е открита на най-малко вероятните места - гробницата на цар Тутанкамон! От 20-те години на миналия век той е много популярен артикул в чантата за грим на всяка жена.
 46. Нищо чудно, че онези на върха в света на модата са толкова богати - индустрията вижда годишни приходи от над 20 милиарда долара.
 47. Технически изделията са „ реколта “ само ако са направени преди повече от шестдесет, но по-малко от сто години.
 48. „Ретро“, от друга страна, не се отнася до стари елементи, а по-скоро се отнася до стилове, които копират реколта елементи.
 49. Гримът се използва от жени още преди времето на Клеопатра. Те биха използвали плодове и други плодове, за да придадат на лицата им някакъв цвят.
 50. Chanel № 5 поставя началото на модерния парфюм през 1921 година.
 51. Ако една жена имаше къса коса преди сто години, хората смятаха, че е изневяра на съпруга си.
 52. Тези, които обичат да събират вратовръзки, са известни като грабатолози.
 53. По време на Ренесанса беше модерно да се обръсват веждите.
 54. Валентино Ред получи това име, след като стана известен с яркочервените рокли, които проектира.
 55. Елизабет I беше голям фен на шапките и в резултат на това жените, които не ги носеха в неделя и официални празници, получиха голяма глоба по време на нейното управление.
 56. До 17 -ти век мъжете изобщо не носеха бельо.
 57. Мъжете носели високи токчета, за да яздят коне до 1740 г. Смятало се, че токчетата им помагат да карат по-добре.
 58. Използвайки само една бала памук, могат да се направят около 200 дънки. Нищо чудно, че навсякъде можете да намерите дънки!
 59. Около 80% от жените в света купуват обувки, които са твърде малки за краката им. Обикновено жените обичат да мислят, че имат по-малки крака и затова избират по-малък размер.
 60. Широки панталони бяха носени за първи път в затвора в Лос Анджелис, тъй като на затворниците не беше позволено да носят колани.
 61. Древните римляни са носили жълти дрехи в сватбените си дни.
 62. Европейските жени в средновековието носели зелено, което се смятало, че помага и / или символизира плодородието.
 63. Синьото е цветът на лоялността, което обяснява защо американските полицаи носят сини униформи.
 64. Червилото е един от най-често срещаните предмети, които ще намерите в магазин за грим, но знаете ли, че една от основните съставки са рибните люспи?
 65. Боядисването на косата е много модерно, но и в древността е било модерно. Процесът обаче често води до пълна загуба на косата, което пречи на много хора да я опитат.
 66. Жилетките са удобни и уютни парчета, които да се носят сега, но когато бяха направени за първи път, идеята беше да се създаде плетено военно яке.
 67. Хората, които са живели през Средновековието, често са плащали данъците си с дрехи или материали.
 68. Всяка година се изхвърлят 7 милиона тона материали и текстил. Въпреки всички усилия за рециклиране на повече, само 12% от материала всъщност се използва отново.
 69. Мерилин Монро притежаваше рокля, която беше инкрустирана с 6 000 кристали. Продаден е за 1,26 милиона долара на търг през 1999 година.
 70. На индийците се приписва първоначално предене на памук и той е бил толкова популярен, че римляните са го изнасяли от тях.
 71. Смокингът получава името си от градчето, наречено Смокинг, разположено в окръг Ориндж. Това беше мястото, където за първи път се носеше смокинг.
 72. Има стара исландска приказка, която твърди, че котката Yule ще ви изяде, ако нямате късмета да получите нови дрехи на Коледа.
 73. Бебешките момчета носеха рокли до 5-6-годишна възраст, но това спря през 1910 г. поради промени в модата.
 74. През 1946 г. бикините бяха измислени, но бяха забранени в няколко страни, включително Италия, след като Ватикана заяви, че е грях.
 75. Барби, най-популярната кукла в Западния свят, беше видяна за първи път, облечена в бански на черно и бели райета.
 76. Има компания, наречена Little Miss Matched, която продава опаковки с несъответстващи чорапи.
 77. През последното десетилетие средният размер на гърдите се е увеличил от 34B на 36C поради нарастващата тенденция на пластична хирургия.
 78. Производителят на сутиени Playtex направи скафандрите за Нийл Армстронг и Бъз Олдрин, когато отидоха на Луната.
 79. Знаменитостите започнаха да носят слънчеви очила в опит да останат анонимни за всички фенове, в които може да се натъкнат.
 80. Мини полата е кръстена на Mini Cooper, любимата кола на нейния дизайнер, Mary Quant.
 81. Въпреки че днес в обращение има повече женски модни списания, първото модно списание във Франция е насочено към мъжете през 1678 година.
 82. Древните египтяни са използвали парфюм в религиозни ритуали, както и за да ги надушат приятно.
 83. Хората са шили на ръка дрехите си преди 1850 г. Облеклото се е смятало за съществено, а не за модерно сред бедните.
 84. Модните дизайнери започват със средна заплата от 23 000 долара. По-опитните модни дизайнери могат да очакват да спечелят до $ 150 000 или повече.
 85. През 1600 г. бременността се счита за модерна. Жените често слагат възглавници под дрехите си, за да се опитат да създадат реалистичен удар.
 86. В Америка тези, които живеят в Манхатън, харчат най-много за дрехи. Средно човек харчи $ 362 на месец.
 87. Кейт Мидълтън често е изобразявана с модни дрехи и е похарчила повече от 54 000 долара за гардероба си от 2012 г. насам.
 88. Седмицата на модата в Ню Йорк се посещава от 232 000 души годишно.
 89. Китай е един от най-големите производители на памук, като всяка година внася над 90 милиона ярда от материала в модната индустрия.
 90. Вратните вратовръзки първоначално се наричаха крава и идваха от Хърватия. Сега те са най-популярният подарък за Деня на бащата.
  1. Vogue и Harper's Bazaar , две от най-популярните модни списания, публикувани днес, и двете се появиха през 20-те години - едно от най-важните десетилетия за модата.
  2. Дамската чанта първо е проектирана и използвана, за да помогне на жените да привлекат съпруг. Те са измислени през 19 -ти век и жените лично ще ги бродират с цветни и сложни шарки, за да се покажат на мъжете.
  3. Кристиан Лубутен произвежда ограничена серия за булки. Те имаха бебешки сини подметки, за да дадат на булката „нещо синьо“, но компанията прекрати производството след издаване на авторски права.
  4. Баретата идва от Франция и е популярен моден артикул, както и част от някои военни униформи.
  5. В оригиналната история за Пепеляшка стъклените чехли не са съществували. Вместо това нейните обувки са направени от козина, но историята е променена през 1600-те и включва новите и известни сега стъклени чехли.
  6. Големите четири седмици на модата са Милано, Лондон, Париж и Ню Йорк.
  7. Валентино Гаравани, известен италиански моден дизайнер, взема петте си скъпоценни мопса навсякъде със себе си.
  8. Японските воини носеха косата си на малка опашка след бръснене на предната част на главите си. Въпреки това, за разлика от днешния мъжки кок, това не беше само за мода. Това им помогна да запазят каските си в безопасност.
  9. Дългите, пухкави перуки, които днес често се срещат от съдиите, произлизат от дните на крал Луи XIII. Френският монарх страдаше доста тежко с плешиви петна и носеше масивна перука, за да изглежда мачо и мощен.
  10. Коко Шанел беше сирак на 12-годишна възраст, но това не й попречи да се превърне в един от най-великите модни дизайнери, които светът някога е виждал. Освен малката черна рокля, тя създаде и бижута.

  Както можете да видите, модата е била огромна част от живота на хората от древни времена.

  Кой от тези модни факти грабна вниманието ви?

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Факти

Интересни факти за дрехите, които носим.

100 очарователни факта за модата и облеклото

100 очарователни факта за модата и облеклото

Модата е нещо, което хората обичат или мразят.През вековете различни модни стилове идват и си отиват и много от тях се връщат в нашите магазини за дрехи с Модата е нещо, което хората обичат или мразят.През вековете различни модни стилове идват и си отиват и много от тях се връщат в нашите магазини за дрехи с 2021-07-02T01:28:26+03:00 100 очарователни факта за модата и облеклото

<p><span>Модата е нещо, което хората обичат или мразят.</span></p> <p><span>През вековете различни модни стилове идват и си отиват и много от тях се връщат в нашите магазини за дрехи след няколко години.</span></p> <p><span>Някои хора просто не могат да бъдат притеснени да следват последните тенденции, докато други не могат да се наситят на най-новите стилове.</span></p> <p><span>Независимо дали го обичате или мразите, ще се насладите на тези 100 интересни модни факта.</span></p> <ol> <li><span>В Съединените щати всеки човек притежава средно седем чифта сини<span>&nbsp;</span></span><span>дънки</span><span><span>&nbsp;</span>.<span>&nbsp;</span>Това е един за всеки ден от седмицата!</span></li> <li><span>Мъжете носят къси панталони от десетилетия, но на жените е позволено да ги носят публично едва след Втората световна война.<span>&nbsp;</span>Една от основните причини за това беше, че по време на войната имаше по-малко плат, така че шортите бяха по-рентабилни от панталоните или полите.</span></li> <li><span>На<span>&nbsp;</span></span><span>тениската</span><span><span>&nbsp;</span>е един от най-популярните продукти на облекло в света, и към два<span>&nbsp;</span></span><em><span>милиарда</span></em><span><span>&nbsp;</span>от тях се продават всяка година.</span></li> <li><span>В исторически план лилавите дрехи се носели само от магистрати, императори и друга аристокрация в Рим, Италия.</span></li> <li><span>Набедреникът е най-старият елемент от облеклото, но вторият по възраст е полата - елемент, който все още е много популярен днес.</span></li> <li><span>Всяка година се продават хиляди модни списания, но първото модно списание е продадено в Германия през 1586 година.</span></li> <li><span>Докато много неща се увеличават, дрехите всъщност намаляват.<span>&nbsp;</span>От 1992 г. цените на дрехите са намалели с 8,5%.</span></li> <li><span>През 1907 г. жена е арестувана на плаж в Бостън за облечен бански от цяла част.</span></li> <li><span>През годините сутиените са преминали през различни стилове, но вече можете да закупите сутиен, който може да се използва и като противогаз.</span></li> <li><span>Що се отнася до сутиените, известният автор Марк Твен (който е написал<span>&nbsp;</span></span><em><span>&bdquo;Приключенията на<span>&nbsp;</span></span></em><em><span>Том Сойер&ldquo;</span></em><span><span>&nbsp;</span>) е изобретателят на закопчалката на сутиена.<br /></span></li> <li><span><span>Рекордът за най-дългата сватбена рокля в света се държи от рокля с дълъг влак 1,85 мили.</span></span></li> <li><a title="Ден на Леви Щраус" href="https://www.thefactshop.com/fashion-facts/levi-strauss-day-26th-february"><span></span></a><span><span>Дънките на<span>&nbsp;</span></span><span>Levi&rsquo;s</span><span><span>&nbsp;</span>са една от най-популярните марки дънки.<span>&nbsp;</span></span><span>Въпреки че може да платите солидна цена за чифт сега, първата двойка се продава за златен прах на стойност 6 долара през 1853 година.</span></span></li> <li><span><span>Високите токчета не са нищо ново за света.<span>&nbsp;</span></span><span>В 18<span>&nbsp;</span></span></span><sup><span><span>-ти</span></span></sup><span><span><span>&nbsp;</span>век, те са били на мода, дори и за деца.</span></span></li> <li><span><span>Истинското име на Ралф Лорън беше Ралф Лифшиц.</span></span></li> <li><span><span>Първият проект на Майкъл Корс беше сватбената рокля на собствената му майка.<span>&nbsp;</span></span><span>По това време той беше само на 5 години.</span></span></li> <li><span><span>&bdquo;Малката черна рокля&ldquo; беше сравнена с колата на Ford, когато се появи за първи път през 1926 г., тъй като беше практична и проста.</span></span></li> <li><span><span>Много компании се опитват да бъдат<span>&nbsp;</span></span></span><span><span>етични</span></span><span><span><span>&nbsp;</span>и щадящи околната среда, доколкото е възможно, но чантите на Stella McCartney отидоха още една стъпка напред и са направени от царевица.</span></span></li> <li><span><span>До началото на 19<span>&nbsp;</span></span></span><sup><span><span>-ти</span></span></sup><span><span><span>&nbsp;</span>век моделите не се използват за демонстриране на дрехи.<span>&nbsp;</span></span><span>Вместо това модните компании биха използвали кукли.</span></span></li> <li><span><span>Хари Уинстън беше дизайнерът на най-скъпите обувки в света.<span>&nbsp;</span></span><span>Червените рубинени чехли, които той проектира, бяха продадени за 3 милиона долара.</span></span></li> <li><span><span>Кралица Хуана от Португалия носеше първата пола с обръч, за да скрие факта, че е бременна.</span></span></li> <li><span><span>През Средновековието по-бедните хора ще носят ръкавици без пръсти, докато по-богатите носят ръкавици, за да покажат своето богатство.</span></span></li> <li><span><span>Не можете да излезете в наши дни, без да видите търговски център, благодарение на древните римляни, които са построили първия.</span></span></li> <li><span><span>Известният символ на крокодил Lacoste е създаден през 1933 г. и е първото лого на дизайнера някога.</span></span></li> <li><span><span>Има слух, че компанията Louis Vuitton изгаря всички стари акции, за да държи здраво своята изключителност.</span></span></li> <li><span><span>Марк Джейкъбс, известен с многото си парфюми, има татуировка Спондж Боб, сред 27 други.</span></span></li> <li><span><span>Gucci произвежда чифт дънки, наречени Gucci Genius Jeans.<span>&nbsp;</span></span><span>Те продадоха за зашеметяващите 3134 долара.</span></span></li> <li><span><span>Малко вероятно човек да бъде свързан със света на модата, Наполеон изобретил копчетата за ръкави, след като войниците му продължили да си бършат носа в дрехите без копчета.<span>&nbsp;</span></span><span>Е в!</span></span></li> <li><span><span>Doc Martens се предлагат във всички различни цветове и размери, но първата двойка е създадена със стари гуми.</span></span></li> <li><span><span>У. Грифит, продуцент на неми филми в Холивуд, смята, че очите на актрисите могат да изглеждат малко по-добре.<span>&nbsp;</span></span><span>Той продължи напред и създаде първите фалшиви мигли.</span></span></li> <li><span><span>Въпреки че Седмицата на модата в Париж се провежда от известно време, Ню Йоркската седмица на модата дебютира през 1943 г. Американците искаха да започнат да правят вълни в света на модата, вместо да гледат как Франция взема цялата слава.</span></span></li> <li><span><span>Първата корица на Анна Уинтур за Vogue беше толкова различна от предишните издания, че редакторите смятаха, че е допуснала грешка.</span></span></li> <li><span><span>Моряците от Генуа бяха известни в разговорно наименование &bdquo;гени&ldquo; и носеха памучни панталони, откъдето идва и думата &bdquo;дънки&ldquo;.</span></span></li> <li><span><span>Думата &bdquo;gymnos&ldquo; означава &bdquo;гол&ldquo; на гръцки, което ни дава думата &bdquo;фитнес&ldquo; или &bdquo;физкултурен салон&ldquo;, поради факта, че древните гърци са тренирали голи.</span></span></li> <li><span><span>През 50-те години средното американско домакинство харчи 11,5% от доходите си за дрехи.<span>&nbsp;</span></span><span>В днешно време американците използват около 3,5% от доходите си за дрехи.</span></span></li> <li><span><span>Кралица Виктория беше първият човек, облякъл бяла сватбена рокля.<span>&nbsp;</span></span><span>Преди това бялото се използваше като цвят на траур.</span></span></li> <li><span><span>Въпреки това китайците все още използват бялото като цвят за траур.<span>&nbsp;</span></span><span>На Запад сега той символизира чистотата.</span></span></li> <li><span><span>Смята се, че средностатистическата жена ще купи 145 чанти през целия си живот.</span></span></li> <li><span><span>Най-често срещаните материали за производство на облекло са лен, памук и полиестер.</span></span></li> <li><span><span>Металните игли са сравнително нови, но преди 30 000 години те се правят от животински кости.</span></span></li> <li><span><span>Уолтър Хънт, мъж от Америка, е изобретил предпазната игла през 1849 година.</span></span></li> <li><span><span>Децата носят същите стилове като възрастните до 1500-те, когато се появяват нови тенденции специално за деца.</span></span></li> <li><span><span>В западния свят полите и роклите са запазени предимно за жени, но в други части на света и двата пола ги носят еднакво често.</span></span></li> <li><span><span>Много жени имат проблем с прилягането на дрехите на главната улица - това е така, защото те са предназначени за тези между 5'4 и 5'8.</span></span></li> <li><span><span>През 200 г. римляните създават различни обувки за левия и десния крак.</span></span></li> <li><span><span>Очната линия е открита на най-малко вероятните места - гробницата на цар Тутанкамон!<span>&nbsp;</span></span><span>От 20-те години на миналия век той е много популярен артикул в чантата за грим на всяка жена.</span></span></li> <li><span><span>Нищо чудно, че онези на върха в света на модата са толкова богати - индустрията вижда годишни приходи от над 20 милиарда долара.</span></span></li> <li><span><span>Технически изделията са &bdquo;<span>&nbsp;</span></span></span><span><span>реколта</span></span><span><span><span>&nbsp;</span>&ldquo; само ако са направени преди повече от шестдесет, но по-малко от сто години.</span></span></li> <li><span><span>&bdquo;Ретро&ldquo;, от друга страна, не се отнася до стари елементи, а по-скоро се отнася до стилове, които копират реколта елементи.</span></span></li> <li><span><span>Гримът се използва от жени още преди времето на Клеопатра.<span>&nbsp;</span></span><span>Те биха използвали плодове и други плодове, за да придадат на лицата им някакъв цвят.</span></span></li> <li><span><span>Chanel № 5 поставя началото на модерния парфюм през 1921 година.</span></span></li> <li><span><span>Ако една жена имаше къса коса преди сто години, хората смятаха, че е изневяра на съпруга си.</span></span></li> <li><span><span>Тези, които обичат да събират вратовръзки, са известни като грабатолози.</span></span></li> <li><span><span>По време на Ренесанса беше модерно да се обръсват веждите.</span></span></li> <li><span><span>Валентино Ред получи това име, след като стана известен с яркочервените рокли, които проектира.</span></span></li> <li><span><span>Елизабет I беше голям фен на шапките и в резултат на това жените, които не ги носеха в неделя и официални празници, получиха голяма глоба по време на нейното управление.</span></span></li> <li><span><span>До 17<span>&nbsp;</span></span></span><sup><span><span>-ти</span></span></sup><span><span><span>&nbsp;</span>век мъжете изобщо не носеха бельо.</span></span></li> <li><span><span>Мъжете носели високи токчета, за да яздят коне до 1740 г. Смятало се, че токчетата им помагат да карат по-добре.</span></span></li> <li><span><span>Използвайки само една бала памук, могат да се направят около 200 дънки.<span>&nbsp;</span></span><span>Нищо чудно, че навсякъде можете да намерите дънки!</span></span></li> <li><span><span>Около 80% от жените в света купуват обувки, които са твърде малки за краката им.<span>&nbsp;</span></span><span>Обикновено жените обичат да мислят, че имат по-малки крака и затова избират по-малък размер.</span></span></li> <li><span><span>Широки панталони бяха носени за първи път в затвора в Лос Анджелис, тъй като на затворниците не беше позволено да носят колани.</span></span></li> <li><span><span>Древните римляни са носили жълти дрехи в сватбените си дни.</span></span></li> <li><span><span>Европейските жени в средновековието носели зелено, което се смятало, че помага и / или символизира плодородието.</span></span></li> <li><span><span>Синьото е цветът на лоялността, което обяснява защо американските полицаи носят сини униформи.</span></span></li> <li><span><span>Червилото е един от най-често срещаните предмети, които ще намерите в магазин за грим, но знаете ли, че една от основните съставки са рибните люспи?</span></span></li> <li><span><span>Боядисването на косата е много модерно, но и в древността е било модерно.<span>&nbsp;</span></span><span>Процесът обаче често води до пълна загуба на косата, което пречи на много хора да я опитат.</span></span></li> <li><span><span>Жилетките са удобни и уютни парчета, които да се носят сега, но когато бяха направени за първи път, идеята беше да се създаде плетено военно яке.</span></span></li> <li><span><span>Хората, които са живели през Средновековието, често са плащали данъците си с дрехи или материали.</span></span></li> <li><span><span>Всяка година се изхвърлят 7 милиона тона материали и текстил.<span>&nbsp;</span></span><span>Въпреки всички усилия за рециклиране на повече, само 12% от материала всъщност се използва отново.</span></span></li> <li><span><span>Мерилин Монро притежаваше рокля, която беше инкрустирана с 6 000 кристали.<span>&nbsp;</span></span><span>Продаден е за 1,26 милиона долара на търг през 1999 година.</span></span></li> <li><span><span>На индийците се приписва първоначално предене на памук и той е бил толкова популярен, че римляните са го изнасяли от тях.</span></span></li> <li><span><span>Смокингът получава името си от градчето, наречено Смокинг, разположено в окръг Ориндж.<span>&nbsp;</span></span><span>Това беше мястото, където за първи път се носеше смокинг.</span></span></li> <li><span><span>Има стара исландска приказка, която твърди, че котката Yule ще ви изяде, ако нямате късмета да получите нови дрехи на Коледа.</span></span></li> <li><span><span>Бебешките момчета носеха рокли до 5-6-годишна възраст, но това спря през 1910 г. поради промени в модата.</span></span></li> <li><span><span>През 1946 г. бикините бяха измислени, но бяха забранени в няколко страни, включително Италия, след като Ватикана заяви, че е грях.</span></span></li> <li><span><span>Барби, най-популярната кукла в Западния свят, беше видяна за първи път, облечена в бански на черно и бели райета.</span></span></li> <li><span><span>Има компания, наречена Little Miss Matched, която продава опаковки с несъответстващи чорапи.</span></span></li> <li><span><span>През последното десетилетие средният размер на гърдите се е увеличил от 34B на 36C поради нарастващата тенденция на пластична хирургия.</span></span></li> <li><span><span>Производителят на сутиени Playtex направи скафандрите за Нийл Армстронг и Бъз Олдрин, когато отидоха на Луната.</span></span></li> <li><span><span>Знаменитостите започнаха да носят слънчеви очила в опит да останат анонимни за всички фенове, в които може да се натъкнат.</span></span></li> <li><span><span>Мини полата е кръстена на Mini Cooper, любимата кола на нейния дизайнер, Mary Quant.</span></span></li> <li><span><span>Въпреки че днес в обращение има повече женски модни списания, първото модно списание във Франция е насочено към мъжете през 1678 година.</span></span></li> <li><span><span>Древните египтяни са използвали парфюм в религиозни ритуали, както и за да ги надушат приятно.</span></span></li> <li><span><span>Хората са шили на ръка дрехите си преди 1850 г. Облеклото се е смятало за съществено, а не за модерно сред бедните.</span></span></li> <li><span><span>Модните дизайнери започват със средна заплата от 23 000 долара.<span>&nbsp;</span></span><span>По-опитните модни дизайнери могат да очакват да спечелят до $ 150 000 или повече.</span></span></li> <li><span><span>През 1600 г. бременността се счита за модерна.<span>&nbsp;</span></span><span>Жените често слагат възглавници под дрехите си, за да се опитат да създадат реалистичен удар.</span></span></li> <li><span><span>В Америка тези, които живеят в Манхатън, харчат най-много за дрехи.<span>&nbsp;</span></span><span>Средно човек харчи $ 362 на месец.</span></span></li> <li><span><span>Кейт Мидълтън често е изобразявана с модни дрехи и е похарчила повече от 54 000 долара за гардероба си от 2012 г. насам.</span></span></li> <li><span><span>Седмицата на модата в Ню Йорк се посещава от 232 000 души годишно.</span></span></li> <li><span><span>Китай е един от най-големите производители на памук, като всяка година внася над 90 милиона ярда от материала в модната индустрия.</span></span></li> <li><span><span>Вратните вратовръзки първоначално се наричаха крава и идваха от Хърватия.<span>&nbsp;</span></span><span>Сега те са най-популярният подарък за Деня на бащата.</span></span></li> <li> <ol> <li><em><span>Vogue</span></em><span><span>&nbsp;</span>и<span>&nbsp;</span></span><em><span>Harper's Bazaar</span></em><span><span>&nbsp;</span>, две от най-популярните модни списания, публикувани днес, и двете се появиха през 20-те години - едно от най-важните десетилетия за модата.</span></li> <li><span>Дамската чанта първо е проектирана и използвана, за да помогне на жените да привлекат съпруг.<span>&nbsp;</span>Те са измислени през 19<span>&nbsp;</span></span><sup><span>-ти</span></sup><span><span>&nbsp;</span>век и жените лично ще ги бродират с цветни и сложни шарки, за да се покажат на мъжете.</span></li> <li><span>Кристиан Лубутен произвежда ограничена серия за булки.<span>&nbsp;</span>Те имаха бебешки сини подметки, за да дадат на булката &bdquo;нещо синьо&ldquo;, но компанията прекрати производството след издаване на авторски права.</span></li> <li><span>Баретата идва от Франция и е популярен моден артикул, както и част от някои военни униформи.</span></li> <li><span>В оригиналната история за Пепеляшка стъклените чехли не са съществували.<span>&nbsp;</span>Вместо това нейните обувки са направени от козина, но историята е променена през 1600-те и включва новите и известни сега стъклени чехли.</span></li> <li><span>Големите четири седмици на модата са Милано, Лондон, Париж и Ню Йорк.</span></li> <li><span>Валентино Гаравани, известен италиански моден дизайнер, взема петте си скъпоценни мопса навсякъде със себе си.</span></li> <li><span>Японските воини носеха косата си на малка опашка след бръснене на предната част на главите си.<span>&nbsp;</span>Въпреки това, за разлика от днешния мъжки кок, това не беше само за мода.<span>&nbsp;</span>Това им помогна да запазят каските си в безопасност.</span></li> <li><span>Дългите, пухкави перуки, които днес често се срещат от съдиите, произлизат от дните на крал Луи XIII.<span>&nbsp;</span>Френският монарх страдаше доста тежко с плешиви петна и носеше масивна перука, за да изглежда мачо и мощен.</span></li> <li><span>Коко Шанел беше сирак на 12-годишна възраст, но това не й попречи да се превърне в един от най-великите модни дизайнери, които светът някога е виждал.<span>&nbsp;</span>Освен малката черна рокля, тя създаде и бижута.</span></li> </ol> <p><span>Както можете да видите, модата е била огромна част от живота на хората от древни времена.</span></p> <p><span>Кой от тези модни факти грабна вниманието ви?</span></p> </li> </ol>

,
Сравнение на продукти