4 Факта за дрехите които трябва да знаете.

12.10.2019 01:17:07

4 Факта за дрехите които трябва да знаете.

Облекло се развива непрекъснато, понякога се дължи на променящите се модни тенденции и култура, а понякога поради променящите се нужди. Определенията за комфорт, стил и нужда от облекло варират от поколение на поколение, което води до иновации от производителите на дрехи, за да бъдат в крак с тези променящи се определения. Докато някои от тези иновации остаряват остарели с течение на времето, на първо място е интересно да се знае какво ги е довело. Какви бяха нуждите и желанията, които те се опитаха да изпълнят?

 

ВИСОКИ ТОКЧЕТА ЗА ... МОМЧЕТА!
Историята на високите токчета може да се проследи до персийските конници, които са използвали високи токчета за допълнителна стабилност, тъй като са помогнали да държат краката на ездача в стремежа. Според източници, тази обувка на висок ток е изобразена на керамична купа от IX век от Персия. „Петата на ездача” се появи в Европа около 1600г.

МАЛКИЯТ ДЖОБ В ДЖИНСИТЕ
Всички сме виждали онзи мъничък джоб в нашите дънки, който е твърде малък, за да функционира всъщност като джобове и да седи вътре в по-големи, действителни джобове. Въведени през 1800-те, те всъщност са създадени за каубои, които да пазят джобните си часовници! Оттогава ръчните часовници са заменили джобните часовници, а дънките се използват с течение на времето за съхранение на широк спектър от други предмети - монети, кибрити и билети.

ПРОВИСНАЛИТЕ ПАНТАЛОНИ
Въпреки че се обсъжда точният произход и обосновката на носенето на провиснали панталони, смята се, че тенденцията е започнала в края на 80-те години в затворите на Съединените щати, особено в района на Лос Анджелис. Коланите често бяха забранени и поради липса на дрехи с подходящ размер, затворниците започнаха да носят панталоните си много ниско. Популяризиран е през 90-те години от хип-хоп артистите и скейтърите и се превръща в символ на свободата и отхвърлянето на ценностите на масовото общество сред младежта.

ТЕНИСКИ ЗА БАКАЛАВЪРИ
Тениските за първи път се появиха, когато американският флот започна да ги издава по времето на Испано-американската война в края на 19 век. С участието на деколтета и къси ръкави, те трябваше да се носят като "долни ризи". През 1904 г. компания на име Cooper Underwear Company започва да ги продава на ергени като „Без щифтове за безопасност - без копчета - без игла - без конец“, което става хит!

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Факти

Интересни факти за дрехите, които носим.

4 Факта за дрехите които трябва да знаете.

4 Факта за дрехите които трябва да знаете.

Облекло се развива непрекъснато, понякога се дължи на променящите се модни тенденции и култура, а понякога поради променящите се нужди. Определенията за ко Облекло се развива непрекъснато, понякога се дължи на променящите се модни тенденции и култура, а понякога поради променящите се нужди. Определенията за ко 2019-10-12T01:17:09+03:00 4 Факта за дрехите които трябва да знаете.

<p>Облекло се развива непрекъснато, понякога се дължи на променящите се модни тенденции и култура, а понякога поради променящите се нужди. Определенията за комфорт, стил и нужда от облекло варират от поколение на поколение, което води до иновации от производителите на дрехи, за да бъдат в крак с тези променящи се определения. Докато някои от тези иновации остаряват остарели с течение на времето, на първо място е интересно да се знае какво ги е довело. Какви бяха нуждите и желанията, които те се опитаха да изпълнят?</p> <p>&nbsp;</p> <p><span style="color: #ff6600;"><strong>ВИСОКИ ТОКЧЕТА ЗА ... МОМЧЕТА!</strong></span><br />Историята на високите токчета може да се проследи до персийските конници, които са използвали високи токчета за допълнителна стабилност, тъй като са помогнали да държат краката на ездача в стремежа. Според източници, тази обувка на висок ток е изобразена на керамична купа от IX век от Персия. &bdquo;Петата на ездача&rdquo; се появи в Европа около 1600г.</p> <p><strong><span style="color: #ff6600;">МАЛКИЯТ ДЖОБ В ДЖИНСИТЕ</span></strong><br />Всички сме виждали онзи мъничък джоб в нашите дънки, който е твърде малък, за да функционира всъщност като джобове и да седи вътре в по-големи, действителни джобове. Въведени през 1800-те, те всъщност са създадени за каубои, които да пазят джобните си часовници! Оттогава ръчните часовници са заменили джобните часовници, а дънките се използват с течение на времето за съхранение на широк спектър от други предмети - монети, кибрити и билети.</p> <p><span style="color: #ff6600;"><strong>ПРОВИСНАЛИТЕ ПАНТАЛОНИ</strong></span><br />Въпреки че се обсъжда точният произход и обосновката на носенето на провиснали панталони, смята се, че тенденцията е започнала в края на 80-те години в затворите на Съединените щати, особено в района на Лос Анджелис. Коланите често бяха забранени и поради липса на дрехи с подходящ размер, затворниците започнаха да носят панталоните си много ниско. Популяризиран е през 90-те години от хип-хоп артистите и скейтърите и се превръща в символ на свободата и отхвърлянето на ценностите на масовото общество сред младежта.</p> <p><strong><span style="color: #ff6600;"><a title="ТЕНИСКИ" href="https://www.blazer-bg.com/category/majki-teniski" target="_blank" rel="noopener">ТЕНИСКИ</a> ЗА БАКАЛАВЪРИ</span></strong><br />Тениските за първи път се появиха, когато американският флот започна да ги издава по времето на Испано-американската война в края на 19 век. С участието на деколтета и къси ръкави, те трябваше да се носят като "долни ризи". През 1904 г. компания на име Cooper Underwear Company започва да ги продава на ергени като &bdquo;Без щифтове за безопасност - без копчета - без игла - без конец&ldquo;, което става хит!</p>

, ,
Сравнение на продукти